Tips voor het oprichten van een eigen bedrijf

bedrijf

Het hebben van een eigen bedrijf heeft zo zijn eigen voordelen. Je bent natuurlijk je eigen baas, uit onderzoek is het gebleken dat zelfstandige ondernemers gelukkiger op het werk zijn en kun je jezelf ontzettend goed persoonlijk ontwikkelen door jezelf deze spannende avontuur aan te gaan. Wellicht ontdek je talenten van jezelf waarvan je niet wist dat je deze had! Voordat je begint met het oprichten van je bedrijf, moet je jezelf natuurlijk wel goed voorbereiden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. In deze blog hebben we een aantal dingen die je niet mag vergeten tijdens je voorbereiding om problemen in het proces te voorkomen!

Verzin een goede naam

Een goede naam is van belang zodat jouw bedrijf herkend wordt door mensen. Een pakkende naam zal ervoor zorgen dat mensen jouw bedrijf zullen onthouden. Wanneer je op een goede naam bent gekomen, check dan na of deze naam al bestaat. Je kunt namelijk niet dezelfde naam hebben als een ander bedrijf. Om te voorkomen dat je tijdens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (ook wel KVK genoemd) niet ter plekke een andere naam moet verzinnen, raden we je aan om een originele naam te gebruiken!

Vestiging van het bedrijf

Voor het oprichten van een kledingzaak bijvoorbeeld, heb je een pand nodig om de kleding en accessoires te kunnen verkopen. Je zou dit bijvoorbeeld vanuit huis kunnen verkopen, mits de voorwaarden van de gemeente waar je woont dit toelaat. Ook moet je even kijken of jouw hypotheek- of huurovereenkomst het toelaten om een bedrijf thuis op te starten. Als je een pand gaat verhuren, moet je dit voor de inschrijving bij de KVK geregeld hebben om het huurcontract mee te nemen tijdens jouw afspraak.  Je kunt er ook voor kiezen om alleen online te verkopen met een webshop. Tegenwoordig shoppen steeds meer mensen liever online dan in winkels door het gemak dat het vanuit huis kan. Bij bedrijven zoals Best4U kun je terecht voor een voordelige website of webshop die razendsnel voor je klaar kunnen maken. Binnen 5 dagen is jouw website online!